Seko Försvar klubb Svealand

- vi försvarar dig -


Klubben bildades 2018 genom att klubbarna FörsvarsEttan, Uppsala/Bålsta samt Bergslagen gick ihop. En klubbstyrelse, med tre sektioner bildade. Senare delades sektion Örebro, fd klubb Bergslagen, upp sig och "knoppade av" sektion Arboga.
Klubben har det övergripande ansvaret för ett antal gemensamma funktioner. Sektionerna utför förhandlingar mot arbetsgivarna, samt medlemsvården.

Klubben har idag över 560 medlemmar i 9 län. Vi arbetar inom Försvarsmakten, Fortifikationsverket och Försvarets Materielverk.

Medlemmarna är soldater, förrådsarbetare, servicetekniker, servar fordon och fartyg. Vi administrerar, handlägger och underhåller. Utan oss skulle verksamheten stå still!

Klubben är en av idag sju klubbar inom branschen Försvar i Sverige. Seko består av nio olika branscher och cirka 70.000 medlemmar. Läs mer på www.seko.se.


----------------------------------------------------------------------------------------------


Försvara och behålla

Facket ska alltid försvara ingångna avtal. Avtalens innehåll är till för att skapa tydlighet kring vad som gäller. Avtal som bygger på lag och förordning kan aldrig innebära mindre eller sämre än lag/förordning - däremot ger de bättre och förmånligare innehåll.

Facket ska arbeta för att behålla de värden som vi har avtal om. Vid omförhandlingar så ska inte dessa värden urholkas - varken i pengar eller annan förmån - utan bevaras i sin helhet.

Det är vi och våra föregångare som via medlemsavgiften bidragit till dagens förmåner. Genom att bedriva facklig verksamhet så behåller vi dagens förmåner

Det är vi och nya medlemmar som formar kommande avtal och förmåner. Är vi för få medlemmar så blir det arbetat svårare att nå framgång i. Bli medlem och stöd arbetet med goda arbetsvillkor!

Påverka

Seko är en part som arbetsgivaren samverkar med. Om detta har vi avtalat att vi ska göra. Samverkan ger oss möjlighet att delta i arbetsgrupper, workshops och inför beslut.

Möjliggöra

Medlemmarna är de som styr fackets verksamhet, och medlemmarna vill ha det bra på jobbet, en sund och säker arbetsmiljö samt kunna påverka sin lön.

Genom att samverka så påverkar vi, och därmed möjliggör vi medlemmarnas vilja.

Förändra

Din vilja är viktig, och vilja driver förändring. Genom ditt medlemskap kommer din röst att genom påverkan leda till förändring.
Förbättra

Seko finns till för medlemmarna. Målet med facket är kort sagt att göra allt lite bättre för dig.

Utvecklas

Seko innehåller något för alla, och ger något till alla.

Bli medlem! 50:- per månad de första 6 månaderna!
Gäller endast om du samtidigt tecknar autogiro.


----------------------------------------------------------------------------------------------

Veta mer?

Vill du veta mer om varför det är viktigt att gå med i facket? Besök starkpåjobbet! (öppnas i separat fönster)

Bli medlem

Det är enkelt att bli medlem! Ring 0770-457 900 eller klicka här. (öppnas i separat fönster)

Autogiro

Teckna autogiro så missar du aldrig en betalning. Smidigt och säkert! Klicka här och fyll enkelt i uppgifterna. (öppnas i separat fönster)Seko Försvar

Alla medlemmar tillhör, som lägst, en sektion. Alla ingår i en klubb. Klubbarna organiseras i en förhandlingsorganisation. Den i sin tur tillhör en bransch, och Seko har nio branscher. 

Klicka på bilden för att se hela.

© 2023 Seko Försvar klubb Svealand. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång